test spożywczy
AROMATY | BARWNIKI |
malinowy | E-102 TARTRAZYNA |
truskawkowy | E-104 ŻÓŁCIEŃ CHINOLINOWA |
morelowy | E-110 ŻÓŁCIEŃ POMARAŃCZOWA |
wiśniowy | E-120 KOSZENILA |
pomarańczowy | E-122 AZORUBINA |
cytrynowy | E-123 AMARANT |
jabłkowy | E-124 CZERWIEŃ KOSZENILOWA |
gruszkowy | E-127ERYTROZYNA |
bananowy | E-132 INDYGOTYNA INDYGOKARMIN |
waniliowy | E-133 BŁĘKIT BRYLANTOWY FCF |
ziołowy | E-151 CZERŃ BRYLANTOWA BNN |
rumowy | MIX- GELB-mieszanka żółta |
coca-coli | MIX-ROT- mieszanka czerwona |
MIX- BRAUN- mieszanka brązowa | |
KONSERWANTY | |
E-200 kwas sorbowy | |
E-202 sorbinian potasowy | |
E-210 kwas benzoesowy | |
E-211 benzoesan sodowy | |
E-212 benzoesan potasowy | |
E-214 ester etylowy kwasu p-hydroksy-benzoesowego |